Drukke en rustige evenementen

Tijdens “Dordt in stoom” in Dordrecht was het erg druk. Op de kade kwam een onafgebroken stroom met bezoekers voorbij, op het water was veel botenactiviteit en de lucht was gevuld met stapelwolken.

Dordt in stoom

Dordt in stoom (formaat 25×40 cm, olieverf op doek)

Een week eerder heb ik in een parkachtige omgeving geschilderd. Hier was het tamelijk rustig zodat ik olieverfschetsen heb kunnen maken van het wachtende horecapersoneel.

Bar in park

Bar in park (formaat 35×25 cm, olieverf op doek)

IJscokraam

IJscokraam (formaat 35×25 cm, olieverf op paneel)

Barman met parasols

Barman met parasols (formaat 35×25 cm, olieverf op doek)

Toen de foto vanuit het raam werd gemaakt was het aan het eind van de Dordt in Stoom-dag. Het was rustiger en het licht was gedraaid. Toch was het mogelijk om het schilderij met deze omstandigheden wat te detailleren.

Dordt in stoom

Pikubel

———————-

During “Dordt in Steam” in Dordrecht it was very crowded. On the quay a continuous stream of visitors passed by, on the water there was a lot of activity from boats and the sky was filled with cumulus clouds.

A week earlier, I painted in a park like setting. Here it was quite quiet so I was able to make oil sketches of the waiting bar staff.

When the picture was taken from the window, it was at the end of the Dordt in steam-day. It was quieter and the light had turned. Yet it was possible to detail the picture a bit more with these circumstances.

Deel dit bericht op:
<< Terug naar overzicht