Koopwaar, handelaars en klanten

Of er nu kunst of vis wordt verhandeld maakt mij tijdens het schilderen niet veel uit. Het gaat om de bewegingen van de mensen, licht en kleur. Maar het is mooi om het proces van de handel aan mijn schildersoog te zien voltrekken gedurende de dag.

De foto’s zijn allebei gemaakt aan het begin van de dag. Het was toen nog rustig. Dat kwam goed uit. Ik kon me in de eerste fase concentreren op de ruimte. Later de dag toen het drukker werd ben ik de personen gaan uitwerken en had ik de ruimte waarin ze zich bevonden al in grote lijnen vastgelegd.

kraam op de vismarkt

Kraam op de vismarkt (45×30)

beurs met kunsthandelaar

Kunstbeurs (40×30)

————————-

Whether art or fish is traded, while painting it doesn’t make a lot of difference to me. It’s all about the motions of the people, light and color. But it’s nice to see the process of the trading unfold before my painter’s eye during the day.

The photos are both made at the start of the day. It was still quiet. That was good. I could concentrate on the surroundings in the first phase of the painting. Later in the day when it became busier I could detail the people because I had already captured the surroundings.

IMG_20140221_100146

IMG_8594

Deel dit bericht op:
<< Terug naar overzicht