Kraam op de Grote Markt

Oliebollenkraam op de Grote Markt ( 50 x 35 cm) olieverf op doek

Afgelopen december heb ik een serie schilderijen in Groningen gemaakt. Deze was de eerste.

Het lukte me niet om dit schilderij met de oliebollenkraam in een dag te voltooien en ik wilde de volgende dag er aan verder werken. Maar ik moest een paar dagen wachten. De komende twee dagen was het markt en zou mijn beeld worden geblokkeerd door extra marktkramen. Gelukkig voor mij was de volgende zondag het plein weer leeg en kon ik het schilderij voltooien. Een zonnige dag zou roet in het eten hebben gegooid omdat het licht dan totaal anders was geweest maar gelukkig was het weer weer grijs en regenachtig.

___________________________________

Last December I made a series of paintings in Groningen. This one was the first.

I couldn’t finish this painting with the oliebollen stall in one day and I wanted to continue working on it the next day. But I had to wait a few days. For the next two days it was market and my view would be blocked by additional market stalls. Luckily for me, the next Sunday the square was empty again and I was able to finish the painting. A sunny day would have thrown a spanner in the works because the light would have been completely different then, but luckily the weather was gray and rainy again.

 

 

 

 

Deel dit bericht op:
<< Terug naar overzicht