Mensenmenigte in Groningen

23 oktober was de opening van een expositie bij Galerie Doornik en Schelfhout in Groningen waar ik aan deelneem. Ik heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om twee dagen in Groningen te schilderen.
Zaterdagochtend werd ik al door een marktkoopman gewaarschuwd dat het erg druk zou worden. Mijn plan was om de marktkramen te schilderen. Maar vooral bij het schilderij dat ik ’s middags heb gemaakt gingen die verscholen achter de mensenmenigte.
De volgende ochtend was het een stuk rustiger in de stad en het licht reflecteerde mooi op het stadshuis. Bij de opening heb ik samen met Joost Doornik voor de Galerie geschilderd.
Een mooie pentekening en een paar foto’s van die middag staan op de blog Krabbenvangen.

Vismarkt, Groningen op drukke dag

Vismarkt, Groningen op drukke dag (formaat 35×25 cm, olieverf op doek)

Grote Markt, Groningen

Grote Markt, Groningen (formaat 40×30 cm, olieverf op paneel)

October 23 was the opening of an exhibition at Galerie Doornik en Schelfhout in Groningen, in which I participate. I used the opportunity to paint two days in Groningen.
Saturday morning I was already warned by a market trader that it would be a very busy day. My plan was to paint the stalls. But especially in the painting I’ve made that afternoon ​​they were hidden behind the crowd.
The next morning it was a lot quieter in the city and the light reflected beautifully on the town hall. At the opening Joost Doornik and I painted in front of the gallery.
A beautiful pen and ink drawing and a few photos from that afternoon are on the blog Krabbenvangen.

Deel dit bericht op:
<< Terug naar overzicht