Over Hans

De liefde voor schilderen begon bij mij al jong, mijn eerste olieverfschilderij maakte ik op 12-jarige leeftijd. Ik bewonderde oude meesters zoals Rubens en Rembrandt maar vond mijn roeping uiteindelijk in het impressionisme. Na 8 jaar kunstacademie ontwikkelde ik langzaam maar zeker mijn eigen stijl. Die omschrijf ik graag als ‘schilderen naar waarneming’. Bij voorkeur neem ik al mijn schilderspullen mee naar buiten en ga en plein air aan de slag. In de prachtige Hollandse polderlandschappen, op het boerenland, aan zee of in de stad. Inspiratie is overal. Ter plekke schilderen is geweldig; al je zintuigen worden geprikkeld. Ik schilder de wereld altijd zoals deze nu is en dompel mij onder in het onderwerp: wat en wie zie, ruik, voel en hoor ik? Die waarnemingen breng ik over in het schilderij. Zo ontstaat een impressionistische weergave van een tijdsbeeld. Hoewel ik vooral buiten schilder, ga ik ook binnen aan de slag voor bijvoorbeeld portretten en schilderijen waarin het interieur centraal staat.

Naast schilderen ter plaatse maak ik tevens schilderijen in opdracht. In dat geval bespreek ik samen met mijn opdrachtgever wat de wensen zijn en komen we tot een concrete opdracht. Mijn werk wordt tentoongesteld en verkocht via diverse galerieën. Bekijk hier mijn agenda voor een overzicht van exposities. Meer werk zien van mijn hand? Op deze site geef ik u onder ‘mijn werk‘ een indruk van de door mij gemaakte schilderijen. Meer weten over hoe een schilderij tot stand is gekomen? Op mijn blog verschijnen regelmatig nieuwe artikelen over mijn schilderijen.

Meer weten over mijn werk?

Neem contact op

 

Hans Versfelt

Hans Versfelt Domburg

Verf tubes

Verf tubes

Hans aan het schilderen op het strand

Hans aan het schilderen op het strand

One thought on "Over Hans"

  1. Hallo Hans, ik ben een enorme bewonderaarster van jouw schilderijen. Elke keer als ik google op een plaatsje of iets en ik zoek op schilderij en afbeeldingen, en zie ik vele afbeeldingen voorbij komen, dan zit er vaak éen van jou bij en die springt er bij mij meteen uit! Zoals net ook weer. ..Domburg! Mijn favoriete plaats in Zeeland. Wat een plaats! Wat een natuur en kust! En wat heb je dat weer raak vastgelegd. Je hebt een gave, een talent, het derde oog voor de werkelijke schoonheid van de dingen. Ik voel de gretigheid en het enthousiasme in je schilderijen. Prachtig! En ik sta te kijken van de hoeveelheid schilderijen die je maakt en ook van het gemak.

    Is er misschien binnenkort een tentoonstelling van jouw schilderijen?

    Mocht je tijd hebben dan hoor ik het wel. Ga vooral door met zo mooi te schilderen.

    Een vriendelijke groet,
    Irene

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.