Personen op de beurs

wijnproever

Wijnproever (45X30) olie op doek

realisme2016

Man en vrouw op de balkon (40X30) olie op doek

bezoeker realismebeurs

Uitkijkend over de beurs (40X30) olie op doek

Net als vorig jaar heb ik dit jaar op de Realismebeurs in Amsterdam geschilderd. Toen heb ik me meer op het interieur geconcentreerd. Dit jaar heb ik de mensen in het interieur een grotere rol laten spelen.

De dag dat ik de wijnproever heb geschilderd was ik begonnen met een schilderij van een overzicht van de beurs vanaf het balkon. De man stond een paar meter achter mij zijn wijnen aan te prijzen aan de mensen die de trap op kwamen. Toen ik dit zag ben ik van onderwerp veranderd. Gelukkig voor mij drinken mensen het eerste deel van de dag weinig alcohol en had ik de tijd om hem redelijk gedetailleerd weer te geven.

De man aan de reling is Lex van Tilborg, conservator bij het Haags Historisch museum. Ik kwam hem tegen toen ik vanaf die plek aan het schetsen was. Ik vertelde hem dat de compositie van staande mensen aan de reling geschikt was voor een schilderij maar dat de bezoekers te kort bleven staan. Hij bood spontaan aan om er zelf te gaan staan tot het schilderij voltooid was.

————————

Just as last year I painted on the Realism Artfair in Amsterdam this year. Then I concentrated more on the interior of the building. This year I let the people in the interior play a bigger role.

The day I painted the wine taster I started a painting of an overview of the fair from the balcony. The man stood a few meters behind me promoting his wines to the people who came up the stairs. When I saw this I changed the subject. Luckily for me, people drink little alcohol the first part of the day and I had the time to paint him with reasonable detail.

The man at the railing is Lex van Tilborg, curator at the Hague Historical Museum. I met him when I was sketching from that spot. I told him that the composition of people standing at the railing was suitable for a painting, but that visitors stood there too short. He spontaneously offered to stand there until the painting was completed.

fotorealisme

Deel dit bericht op:
<< Terug naar overzicht