Rivier met wolken en koeien

koeien aan de oever van de rivier

Koeien aan de oever van de rivier (40×30) olie op doek

Als ik op een nieuwe plek ga schilderen maak ik soms eerst een paar snellere olieverf schilderijen om verschillende composities en lichtvallen uit te proberen. Vaak blijft de toets bij deze werken wat breder. Aan de bovenste van deze drie schilderijen heb ik langer doorgewerkt. Van het standpunt vanwaar ik de andere twee schilderijen heb gemaakt wil ik ook nog een meer uitgewerkt schilderij maken. Maar ik zal moeten wachten tot volgend jaar. Het riet is snel gegroeid en de verdwijnende rivier in de verte, wat ik een belangrijk element in het beeld vond, is nu niet meer te zien.

rivier met koeien

Rivier met koeien (40×25) olie op paneel

rivier met groen licht

Rivier met groen licht (40×30) olie op paneel

If I go to a new place sometimes I first make a few rapid oil paintings to try out some compositions. Often, the strokes in these paintings remain broader. The upper of these three paintings I worked longer. From the point where I painted the other two paintings, I also want to make a more detailed picture. But I will have to wait until next year. The cane has grown rapidly and the disappearing river in the distance, which I find an important element in the picture, is now no longer visible.

Deel dit bericht op:
<< Terug naar overzicht