Schilderen in Groningen

Vorige week heb ik in Groningen geschilderd. Ik was daar om werk te brengen voor een tentoonstelling bij Galerie Doornik en Schelfhout. Ik had met Joost Doornik afgesproken dat we een paar dagen in de buurt van de Noorderhaven zouden gaan schilderen.

Het waren tamelijk grijze dagen. Alleen de eerste dag zat er nog wat kleur in de lucht, maar er stond bijna geen wind, wat mooie weerspiegelingen in het water gaf.

De eerste dag heb ik dit schilderij gemaakt.

De derde dag was de meest grijze dag, maar voor het schilderij van de brug met de watertoren was dit juist bruikbaar want het gaf extra dieptewerking. Ook al zou ik dit zelfde onderwerp ook nog een heer in helder licht willen vast leggen.

De vierde dag heb ik veel getekend en ik ben zeker van plan om nog terug te komen om hier nog meer schilderijen te maken.

De afgebeelde schilderijen zijn te zien bij Galerie Doornik en Schelfhout samen met nog een flink aantal andere werken.

Deel dit bericht op:
<< Terug naar overzicht