Schip op het Spaarne

wolken boven het Spaarne

Twee schilderijen die ik in mei in Haarlem heb geschilderd. De dag dat ik het eerste schilderij maakte waren er prachtige wolkenluchten. Ik ben zo gaan staan dat er veel lucht en water te zien zou zijn op het schilderij. De dag dat ik het andere schilderij maakte waren de wolken minder interessant en ben ik aan de overkant van de rivier op een steiger gaan staan en heb ik begroeiing en bebouwing een grotere rol laten spelen op het schilderij.

Wolken boven het Spaarne (50x40cm) olieverf op paneel

Schip op het Spaarne

Schip op het Spaarne (50x35cm) olieverf op doek

Two paintings that I painted in May in Haarlem. The day I made the first painting there were beautiful cloudy skies. I positioned myself in such a way that there would be a lot of the sky and water in the painting. The day I made the other painting, the clouds were less interesting and I found a place on a jetty at the other side of the river and let vegetation and buildings play a bigger role in the painting.

fotoSpaarnesteiger
Deel dit bericht op:
<< Terug naar overzicht