Stilleven met bloemen

Bloemen in vaas (35×25 cm) olieverf op doek

Bloemen in vaas (36×26 cm) olieverf op doek

Het is heel lang geleden dat ik mijn onderwerpen rangschikte zoals vaak bij stillevens wordt gedaan. Ik ben er in die tijd achter gekomen dat het bij mij beter werkt als ik mijn onderwerpen uit mijn omgeving haal zonder het te willen controleren op een of andere manier.

Maar bij bloemstillevens heb ik niet dat wringende gevoel als ik ze neerzet. Ik denk dat dat komt omdat een bloem organisch materiaal is en levendig van zichzelf.

_______________________

It has been a very long time since I arranged my subjects as is often done in still lifes. In that time I found out that it works better for me if I get my subjects out of my environment without wanting to control it in some way.
 
But with flower still lifes I don’t have that wry feeling when I put them down. I think that’s because a flower is organic matter and alive in itself.

 

 

Deel dit bericht op:
<< Terug naar overzicht