Studies van wolkenluchten

Landschap met wolkenlucht (30x20cm) olieverf op paneel

 

Landschap met wolkenlucht (30x25cm) olieverf op paneel

Landschap in avondlicht (30x20cm) olieverf op paneel

In het najaar van vorig jaar heb ik een aantal snelle schilderijen gemaakt van wolkenluchten. Soms zijn de wolken erg wisselend en veranderd het per uur. Dat vind ik perfecte dagen om snelle studies te maken. De snelheid dwingt me nog meer om intuïtief te schilderen. Dat vind ik goed want nadenken over het resultaat tijdens het schilderen heeft vaak geen voordeel.

___________________________

In the autumn of last year I made a number of quick paintings of cloudy skies. Sometimes the clouds are very variable and change hourly. I think those are perfect days to make quick studies. The speed forces me even more to paint intuitively. I think that’s good because thinking about the result while painting is often of no benefit.

 

 

Deel dit bericht op:
<< Terug naar overzicht